Elefantpasta

Ikväll står Elefantpasta på menyn. En rätt med en spännande historia. Det finns en restaurang i stan (Lilla Elefanten) som brukar göra en s.k. Elefantpasta. Vi bestämde oss för att den här pastarätten var SÅ god, att vi var tvugna att göra den på hemmaplan. Min uppfinningsrika moder har då kommit på receptet alldeles själv, och nu delger jag det till er, utan hennes tillåtelse :)

Idag provar vi på glutenfri penne för första gången och använder oss av glutenfri soja, som inte är så mörk som den borde vara.

RECEPT:

Du behöver:
350g oxfilé
ekologisk gorgonzola (ekologiskt smakar godare. alltid)
soja
färska champinjoner
broccoli
2dl creme fraiche
2dl riktig grädde

skiva champinjonerna och fräs på i smör. Ta ur dem ur stekpannan.
strimla oxfilén till småbitar och stek.
Tillsätt champinjonerna, gorgonzola, creme fraiche, grädde och smaka av med sojan.
Koka broccolin. 
Koka penne.
Ta fram en stor skål, häll i penne, oxfiléblandningen och broccilin.
Blanda och servera!

Såhär kommer det se ut om du har gjort rätt:

Vi använde den här pennen....               ....och den här sojan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara för mig)

Din blogg:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback