Saftig choklad- och hasselnötstårta


Du behöver:
300g hasselnötter
300g mörk kvalitetschoklad 70%
1msk kakao
200g mjukt smör
1dl strösocker
6 ägg
 
Smör till teflonformen
 
Frosting:
½dl mjukt jordnötssmör
2½dl florsocker
4msk kakao
1tsk vaniljsocker
100g philadelphiaost
1msk kaffe
Blandade nötter till garnering


Sätt ugnen på 175g
Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare
Hacka 200g av chokladen grovt och kör den sedan i mixern tillsammans med nötterna.
Tillsätt kakao, smör och strösocker och mixa tills det är krämigt
Separera äggen och tillsätt äggulan i smörsmeten och mixa
Vispa upp vitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke
Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget
Fyll smeten i en smord teflonform med löstagbar kant, 24cm i diameter
Bryt ner den resterande chokladen i bitar och stick ner dem i kakan
Baka tårtan i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Prova med en sticka. Den ska inte vara kladdig, men tänk på att chokladbitarna kommer kladda av sig på stickan trots att kakan är färdig.
 
Frosting:
Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt
Tillsätt kaffet
Bred frostingen på tårtan och garnera med blandade nötter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara för mig)

Din blogg:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback